FAQ

Bekijk hier onze meest gestelde vragen

Wij hebben uitdagende vacatures en opdrachten voor  persoonlijk begeleiders, ambulant begeleiders, jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg en het onderwijs. Ben jij een zorgprofessional, dan hebben wij altijd passende vacatures en opdrachten.

Jij hebt inderdaad een relevant zorgdiploma nodig. De opdrachtgevers waar wij mee samenwerken vragen ons om een relevant (zorg) diploma van jou als zorgprofessional voor te kunnen leggen. Heb je veel ervaring maar twijfel je of je over de juiste kwalificatie(s) beschikt, neem dan contact met ons op. Bij alle vacatures staan contactgegevens, zo krijg jij altijd antwoord op jouw vraag. Wij denken graag met je mee en verwijzen je waar nodig is door. 

Als zorgprofessional word je ingezet op uitdagende (crisis) vraagstukken. Daardoor is een relevante en recente werkervaring van minimaal 3 jaar een vereiste. Heb jij interesse in een specifieke ambulant begeleider vacature, persoonlijk begeleider vacature of senior begeleider vacature, neem dan gerust contact met ons op. Onze contactgegevens staan altijd vermeld onder de vacatures en opdrachten. 

Naast tijdelijke invulling van een vacature of opdracht, bemiddelen wij ook (interim) professionals voor vaste vacatures bij onze opdrachtgevers. Afhankelijk van de opdrachtgever en de vraag, kan dit vanaf de start zijn of bijvoorbeeld na het afronden van een succesvolle opdracht. Vraag je recruiter naar de mogelijkheden mocht je interesse uitgaan naar een vaste functie als senior begeleider, persoonlijk begeleider of ambulant begeleider. 

Ben jij in dienst bij ons, dan is Kompassiezorg jouw werkgever. Onze opdrachtgevers hebben regelmatig interessante vacatures waar jij aan het werk kan. Wij betalen jouw salaris en dragen premies voor jou af. Bij ziekte wordt jouw salaris doorbetaald en heb je recht op vakantiedagen.

Wij hebben regelmatig interessante zzp vacatures in de zorg. Ga jij als zzp’er in de zorg aan de slag, dan ga je tegen een afgesproken uurtarief via ons aan het werk bij een opdrachtgever. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor ziektekosten- en andere verzekeringen, pensioenopbouw en je urenverantwoording bij de Belastingdienst.

Het salaris is afhankelijk van je werkervaring in de gevraagde (of vergelijkbare) functie. Ben je bijvoorbeeld senior begeleider in de gehandicaptenzorg, dan wordt je bij ons ingeschaald in FWG 45 en bepaald jouw relevante werkervaring de trede. Voor de verschillende sectoren waarin wij actief zijn, gelden ook verschillende inschalingen. De cao is voor ons leidend. 

Ben je op dit moment in loondienst en wil je graag werken als zzp’er in de zorg? Dan is dit mogelijk. Veel zzp’ers kiezen er juist voor om eerst te ervaren of het ondernemerschap bij hen past, voordat ze volledig gaan zzp’en. Als je naast je vaste baan zzp’er wilt worden, is het belangrijk om dit met jouw werkgever te bespreken. Het kan zijn dat je een concurrentie- of relatiebeding hebt getekend en dat je bijvoorbeeld niet bij een andere opdrachtgever mag werken.

In het geval je zzp’er bent naast je vaste baan/werk in loondienst, ontvang je extra inkomsten, waardoor je in een hoger tarief van de inkomstenbelasting terecht kunt komen. Het is verstandig om je hierover goed te informeren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan aan het einde van het jaar. Daarnaast kun je als parttime zzp’er niet optimaal profiteren van fiscale voordelen zoals de startersaftrek of zelfstandigenaftrek. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je minstens 1225 uur per jaar voor je eigen bedrijf werken.